به گزارش روابط عمومی جمعیت پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر و پژوهش آسیبهای اجتماعی استان خوزستان – فرزاد مرادی در نشست آغاز به کار این طرح که در سالن جلسات این وزارتخانه برگزار شد، با تاکید بر اینکه سیاست و راهبرد قطعی این اداره در دوره جدید، تحقق شعار عدالت فرهنگی در دولت مردمی است، گفت: طرح رایگان آموزش در مناطق محروم، کمتر توسعه یافته و شهرهای مرزی به مرحله اجرا میرسد و طلیعه خوبی برای اقدامات دولت در مبحث ایجاد عدالت فرهنگی به شمار می آید.
وی در عین حال تصریح کرد: عدالت فرهنگی به معنای ایجاد تسهیلات برای جامعه به منظور دسترسی همگان به امکانات فرهنگی است و در این مسیر هم شرایط ناشی از کرونا، هم موضوع اقتصاد فرهنگ و هم موضوعات اجتماعی در نظر گرفته می شود.
وی با اشاره به آغاز به کار رسمی طرح آموزش رایگان در سراسر کشور گفت: ادامه کار این ستاد و برگزاری مداوم و پی در پی جلسات و گزارش گیری از بخش های مختلف ضروری است.
فرزاد مرادی، رییس روابط عمومی جمعیت پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر و پژوهش آسیبهای اجتماعی استان خوزستان: از همه ظرفیت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل آموزش پرورش استان، اداره کل بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان های تابعه آن در آموزش رایگان باید استفاده شود.
وی همچنین افزود ما مهمترین شبکه ارتباط مردمی را نسبت به دیگر سازمان ها و وزارتخانه ها داریم. نهاد کتابخانه های عمومی کشور، کانون های فرهنگی هنری مساجد، موسسات فرهنگی هنری، سازمان اوقاف و امور خیریه، بازی های رایانه ای و … دارای ظرفیت بزرگی در فرهنگ سازی و ظرفیت خوبی برای ارتباط با مردم در حوزه های فرهنگی و هنری به شمار میآید.
وی با تاکید بر ضرورت حضور حوزه اجتماعی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در طرح آموزش رایگان در کشور گفت :
هوشمند سازی آموزش مهم است و آمایش عمومی برای آن ضروری است. هوشمند سازی در این زمینه باید پیوست دقیقی در حوزه های اشتغال داشته باشد. هوشمند سازی به این معنی است که اقتصاد هنر، اشتغال را هم پوشش دهد چرا که بیکاری جزو مهمترین آسیب های اجتماعی به شمار میآید و در طرح آموزش رایگان هنر موضوع بیکاری در نظر گرفته می شود و این طرح منجر به ایجاد شغل هم میشود و بنابراین باید با وزارت کار و امور اجتماعی نیز در این زمینه ارتباط برقرار کرد.
مرادی در عین حال تاکید کرد: در زمینه هوشمند سازی باید کار به گونه ای باشد که با مسائل اجتماعی و اشتغال پیوند داشته و همچنین با توجه به زیست بوم هر منطقه آموزش رایگان هنر صورت بگیرد. بنابراین آموزش باید متناسب با فضای آن منطقه باشد و در هوشمند سازی باید پیوست فرهنگی، اجتماعی و اشتغال در نظر گرفته شود.
طرح آموزش رایگان به دنبال ایجاد عدالت فرهنگی در همه استان ها قابل اجرا است.
وی افزود: برخی افراد وارد دانشگاه می شوند اما مهارت آموزی در این محیط صورت نمی گیرد. بنابراین یکی از مزایای طرح آموزش رایگان ایجاد مهارت در بین جوانان و نوجوانان است و از این طریق افراد میتوانند علایق خود در حوزه های آموزش و کسب مهارت در این زمینه را دنبال کنند.
مرادی گفت: طرح آموزش رایگان اجرا شده است و امروز بخش اعظمی از کار آن راه اندازی شده و ما باید به دنبال اعلام کارهای انجام شده باشیم. بنابراین معرفی استعدادها در مناطق کمتر توسعه یافته از طریق این طرح فراهم میشود.
در همین راستا به منظور رسیدگی به مسئولیت های اجتماعی در جامعه و به خصوص استان مظلوم خوزستان، جمعیت پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر و پژوهش آسیبهای اجتماعی استان خوزستان با همکاری و همدلی تمام ادارت دولتی و خصوصی در استان، نسبت به برگزاری دوره های آموزشی، فنی مهندسی و….. میکند.
*به امید فرا رسیدن روزی که هیچ فردی در جامعه به دلیل فقر مالی و امکانات آموزشی مجبور به ترک از تحصیل، آموزش و ارتقاء رشد فردی در جامعه نباشد*